Strona: Konkurs na najlepszą pracę magisterską na kierunku budownictwo / Zakład Projektowania Architektonicznego i Grafiki Inżynierskiej

Konkurs na najlepszą pracę magisterską na kierunku budownictwo

2025-06-15
, red.  Michał Rut
Od lewej: dr inż. Andrzej Wojnar, dr hab. inż. Lidia Buda-Ożóg, prof. PRz, dr inż. Aleksader Duda, dr inż. Marzena Kłos, prof. PRz, mgr inż. Wacław Kamiński, mgr inż. Anna Szewczyk, mgr inż. Paweł Rembisz, mgr inż. Kamil Lewkowicz, mgr inż. Kazimierz Mrozik dr hab. inż. Lucjan Ślęczka, prof. PRz

W dniu 04.04.2025 w siedzibie Podkarpackiej Okręgowej Izby Inżynierów Budownictwa odbył się kolejny coroczny konkurs na najlepszą pracę magisterską na kierunku budownictwo. Organizatorem konkursu jest PZITB oddział w Rzeszowie przy współpracy z WBIŚiA Politechniki Rzeszowskiej oraz PDK OIIB.

Jury

Jury konkursowe w składzie:

wysłuchało prezentacji zgłoszonych prac dyplomowych, magisterskich na kierunku budownictwo oraz wyłoniło laureatów.

Laureaci konkursu

Nagrodę pierwszego stopnia otrzymał mgr inż. Paweł Rembisz, za pracę pt.: "Projekt technologiczny budowy nasypu drogowego z wypełnieniem mieszanką pyłowo-żużlową" wykonaną pod opieką promotora dr. inż. Aleksandra Dudy.

Laureatką nagrody drugiego stopnia została mgr inż. Anna Szewczyk za pracę pt.: "Projekt hali o konstrukcji stalowej z uwzględnieniem warunków pożarowych" wykonaną pod opieką promotora dr. inż. Andrzeja Wojnara, praca powstała w Zakładzie Projektowania Architektonicznego i Grafiki Inżynierskiej.

Nagroda trzeciego stopnia trafiła do mgr. inż. Kamila Lewkowicza. Tytuł Jego pracy magisterskiej wykonanej pod opieką dr. inż. Aleksandra Starakiewicza to "Rozwiązania konstrukcyjno-materiałowe przegród budowlanych oraz rozwiązania instalacyjne w budynkach mieszkalnych różnych typów-wpływ na zużycie energii".

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.